BUTIK PENGANTIN/PAKEJ PERKAHWINAN/BUSANA PENGANTIN /
DEKORASI PELAMIN/BUTIK PENGANTIN DI GOMBAK/BUTIK




By: D Ratu Bridal Kuala Lumpur

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 28-Jan-2011 03:21 Email | Share | | Bookmark
Majlis Pertunangan Nurhana

selamat bertunang kami ucapkan buat hana & pasangannya, semoga ikatan mereka kekal ke jinjang pelamin.
Sekadar nasihat dari kami... didalam ikatan pertunangan biasanya banyak dugaan, didik diri utk sabar dan sentiasa bertolak ansur. Namun kami berharap u all senantiasa bahagia..amin

pakej pertunangan hana:
- baju tunang
- makeup
- pelamin mini
- dekorasi tangga (gambar lupa nak snap)



Jommm layannnn


"hana thanks 4 the pic"









Friday, 21-Jan-2011 02:19 Email | Share | | Bookmark
Persandingan Liyana @ Dewan Dato' Ahmad Razali

Makluman kepada semua,

Terima kasih diatas email-email yang diberikan.. dan kami dalam proses membalas email mengikut Q.
so bersabooo ler bebanyak... kalau turn dah sampai maknanya kami dah pun balas.

Bagi memudahkan kami membalas email-email tersebut, kami memerlukan saudara dan saudari untuk
memberikan beberapa maklumat dan butiran majlis. so senang lah sikit kt nak verify apa keperluan majlis... dan memudahkan kami nak beri quotation.
antara butiran yg penting :
- date :
- lokasi:
- majlis diadakan : di rumah / dewan / tasik / hotel
- tema majlis : garden / english / kayangan... hehehehe
- warna tema :


Utk saudara & saudari yang meminati D Ratu.. tetapi kampung halaman berada di luar Klang Valley, kami juga mengalu-alukan utk datang ke tmpt kami. Leh sewa baju utk dibawak balik ke kg halaman. Tiada sebarang xtra charges utk baju dibawa keluar dari klang valley... yg penting ia masih dalam malaysia.

oklah la nie kt tgk dulu gambar2 pelamin majlis persandingan liyana & husbnya (lupalah nama..sori)
gambar makeup dan baju dier..... kt tunggu dari jurumakeup nyer gambar..lain kali lah ya.







sebarang maklumat lanjut sila hubungi kami:
D Ratu Bridal
http://d-ratu.bridal.fotopages.com
Email : d.ratu.bridal@gmail.com
Tel : 013-6070 393


Tuesday, 18-Jan-2011 14:16 Email | Share | | Bookmark
Dr Hafizah & En Hendra @ taman permata hulu kelang

Gambar nie semua dari petikan "lensa chinta"
Tu sebabnya gambar lebih ummmppphhhh dari biasa....
kalau D Ratu nyer camera compaq.. dah tentu ngak bisa gini hasilnya
so creadit pada LENSA CHENTA ok











D Ratu ada satu jer gambar pelamin yg dapat dikongsi kat sini
Itu pun gambar nei diambil sebelum pelamin mini ini dibukak selepas abis majlis... sudutnya lak diambil dicelah2 besi tangga...



pakej pertunangan :
- baju pertunangan
- makeup artist
- mini pelamin

aper tunggu lagi.. jommmlah tempah ngan D Ratu


Monday, 17-Jan-2011 02:15 Email | Share | | Bookmark
Hanifah & Melly @ Kompleks Tabung Haji

Utk melly & hanifah kami dari team D Ratu mendoakan semoga rumahtangga yang dibina kekal ke akhir hayat.

Agak jenuh mencari warna bunga dan warna sebenar tema majlis perkahwinan mereka. Almaklumlah warnanya kami perlolehi dalam masa tidak sampai seminggu... so meraban-rabanlah mencari fabrik pelamin.....kihkihkih.
pengalaman betullah... walaubagaimanapun kami cuba sedaraya upaya menghasilkan yang terbaik utk pasangan ini.

semoga meraka berpuas hati.













Wednesday, 12-Jan-2011 01:31 Email | Share | | Bookmark
Fotoshoot Majalah Raja Sehari

firstly Alhamdulillah coz team Majalah Raja Sehari cuba mengetengahkan D Ratu Bridal...
walaupun sebelum ini D Ratu pernah beberapa kali di temuramah oleh pihak media namun kami sendiri tidak sempat menonton dan membeli akhbar yang mengetengahkan kami... terlepas pandang.

Bermula dengan langkah tah..teh kami di Pameran Pengantin di Dewan Centrum... wartawan dari akhbar telah menemuramah kami..mengambil beberapa keping gambar booth yang tidak seberapa gahnya. Dengan pengalaman yang zero.. kami belajar dgn wartawan apa yang perlu kami nyatakan dan sebaliknya.. kadang2 kalau mengenangkannya agak lucu rasanya.. namun pendedahan pertama membuatkan kami belajar dari pengalaman. Kami hanya dimaklumkan oleh customer ada artikal dan gambar D Ratu kat akhbar tu... diusahakan juga utk mendapatkan keratan akhbar tsbt tapi agak kurang berjaya kerana akhbar tidak disimpan lama oleh pengedarnya... hahhaha.. so terlepas la sudahhh

Pengalaman berikutnya D Ratu di temuramah oleh media dari RTM. Bersiaran di rancangan Anggun Bergaya dalam segment Selamat Pagi Malaysia.... hajat dihati ingin sekali merakamkannya.. namun ketika siaran bagi segment tsbt kami tiada di Malaysia... Hanya mendapat perkhabaran dari peminat dan pelanggan D Ratu yang lebih peka dengan kami.Itu pun kami terima melalui panggilan tel dan sms ttg hal tsbt. Jutaan terima kasih diatas keperihatinan semua.

Melangkah ke 2011 insya-Allah lebih bermakna dan penuh kegembiraan buat D Ratu. Team Raja Sehari memilih butik pengantin yang kecil seperti kami utk dimuatkan dalam majalahnya.Tapi kami sendiri tak tahu gambar mana yang di ambil dan gambar mana yang langsung tidak diambil.. terima kasih kepada semua krew dan jurumakeup 'inspirasi dila' serta photographer 'one two juice' dalam memberi kerjasama yang baik utk fotoshoot ini.

D Ratu nak upload dari sehari-kesehari tak sempat.. la nie gagahkan diri utk upload beberapa gambar dari beberapa ratus petikan photoghrapher... pemilihan dilakukan secara rawak.

jommm tgk dululah sementara cuci2 mata kat opis tu leh layannnn D Ratu jap.


(Dress Purple Dripping Super Star & Dress Purpulish Didary)


(Dress Putih La Dwinsa)


(Dress Hitam Gold Cecilia)


(Dress Vinda)


(Dress Dripping As Amor)


(Dress Gold Brown Varina)



[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net